Om Laurits Flowbinner  
         

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Navnet Flowbinner kommer sig af, at da Laurits som ung fluebinder skulle have nogle erfarne fluefiskere til at afprøve hans kreationer, henvendte han sig til et par af de ældre lystfiskere ved Karup Å. Om det var senilitet, der gjorde, at de ikke kunne huske hans navn skal være usagt. Men de huskede ham som 'Æ Flowbinner. - Deraf navnet.

Laurits Flowbinner begyndte at fiske allerede som femårig og har professionelt arbejdet i lystfisker- og fluefiskerbranchen siden 1979. Han ligger derfor inde med en særdeles stor erfaring i alle lystfiskeriets aspekter. 

 
     
 

Laurits er født i 1953 og er i dag bosiddende i Århus midtby, hvor han har boet siden 1974. Siden maj 2001 har han boet sammen med Georgina Lomasney, som også er hans mest trofaste ledsager på fisketurene.

 

Her i det østjyske fisker Laurits meget ofte på kysten både med flue og spin. Specielt Samsø gæster han gerne et par gange om året.

 

Ellers er det kysterne på Mols, Helgenæs og Djursland han hjemsøger. Randers Fjord besøges også ofte og så falder valget som regel på de yderste dele af fjorden. 

 
     
 

Laurits Flowbinner fisker også meget i åerne på hans hjemegn omkring Vildbjerg og Tihøje i Vestjylland.

 

Det var her han som 13-årig begyndte at fiske med flue og i løbet af teenageårene fangede han utallige stallinger og ørreder i Råsted Lilleå, Vegen Å og Vorgod der blev hans foretrukne fiskevande.

 

De senere år har Laurits været en flittigt gæst ved både Grindsted Å, Mattrup Å og Kongeåen

 
     
 

Hver sommer går turen nordpå til Norge eller Sverige, hvor der fiskes efter laks, havørred, röding, ørred og stalling.

 

Dette har affødt en masse billeder, der har udmøntet sig i nogle underholdende foredrag, som du kan læse mere om her

 

 
     
  Siden 1999 har Laurits Flowbinner været fast gæst ved premieren i Mörrumsån i Blekinge. Han har oplevet rigtig gode dage deroppe, og til hans store glæde er samleveren Georgina Lomasney næsten mere forelsket i Mörrum og fiskeriet deroppe end han selv er.

Det har betydet besøg på næsten alle tider af året ved dette fantastiske vandløb. Med store oplevelser både med mennesker, naturen og så selvfølgeligt fiskeriet.

Det har udmøntet sig i, at laurits nu guider ture til Mörrum for Stef's Lystfiskergrej

Læs mere her

 
     
  Fluebindingen fylder stadig en meget stor del af Laurits Flowbinners lystfiskerliv.

Laurits kan træffes i så forskellige sammenhænge, som:

Instruktør hos Brabrand Lystfiskerforening - tirsdage på det Gamle Gasværk, Brabrand

Underviser hos FOF-Århus - Læs mere her

Fluebinding hos Stef's Lystfiskergrej, Fredensgade, Århus C - Læs mere her

Desuden er Laurits ofte benyttet som dommer i fluebindingskonkurrencer ved forskellige arrangementer. Laurits har gennem en lang årrække været en fast del af dommerpanelet ved den lille hyggelige fluebindingskonkurrence - Ålestrup Open, Lystfiskergården, Ålestrup

 
     
 

Artikler med mere:

 

Århus Stiftstidende & Randers Amtsavis

I maj 1998 begyndte Laurits Flowbinner at skrive den ugentlige spalte Lystfiskeren i Århus Stiftstidende efter Harry Nielsen (kendt fra grejbutikken Jock Scott) alt for tidlige bortgang.

 

Fra 2000 indgik Århus Stiftstidende et redaktionelt samarbejde med Randers Amtsavis og Dagbladet Djursland. Det betød, at den ugentlige spalte Lystfiskeren nu også begyndte at optræde i disse aviser.

 

I 2002 ophørte Dagbladet Djursland med at udkomme, således at Lystfiskeren nu kun kom i de to resterende aviser i samarbejdet.

 

Artiklerne er inddelt i forskellige emner, for at du lettere kan navigere rundt og finde den/de artikler, du leder efter.

 

I august 2006 ophørte samarbejdet med Århus Stiftstidende, da avisen valgte at nedlægge hele del der omhandlede forskellige fritidsaktiviteter.

 

Se artiklerne her

 
     
 

Sportsfiskeren og www.sportsfiskeren.dk

 

I efteråret 1999 begyndte Laurits Flowbinner som lokalredaktør for det østjyske område i Sportsfiskernes blad Sportsfiskeren og samme år begyndte han også at levere nyhedsartikler til hjemmesiden www.sportsfiskeren.dk.

 

Det er også blevet til en del andre artikler gennem årene om forskellige emner i sportsfiskeren og i artikelsamlingen på www.sportsfiskeren.dk.

 
     
   

Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk