Mörrumspremieren 2008  
         

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

  En fantastisk premiere.

Fredag den 28. marts gik startskuddet til den 68. premiere i Mörrumsåen i Blekinge. Præcis klokken 9.00 satte Percy Assarsson lighteren til lunten på startkanonen og sekunder senere rungede startskuddet ud over Mörrumsåen og det omkringliggende landskab. Samtidigt med startskuddet fløj fluer, blink og woblere gennem  luften ud mod åens strømme.

 
 
     
 

Der gik ikke mange sekunder før årets første fisk var på krogen og kort tid efter lå på land.

Pool 1 leverede fisk allerede i de første minutter og dagens første fisk var af en meget flot kvalitet.

Dagen igennem leverede Pool 1 godt med fisk til fluefiskerne. Men der var en god fordeling af gode fisk på næsten alle pools.

 
 
     
 

Laurits Flowbinner havde fået tildelt to timers fiskeri fra klokken 9.00 på Pool 2.

Da han lidt forsinket kom frem til Pool 2, opdagede han til sin enorme overraskelse at strækningen fra skiltet mellem Pool 1 & 2 og mere end 100 meter nedstrøms var som blæst for folk. Så inden startskuddet lød måtte Laurits lige sikre sig at afspærringen ikke var behængt med Fiskeri Forbudt-skilte eller reserveret til Sveaskogs Kändisar

Alle de øvrige på strækningen havde klumpet sig sammen nede nederst på Pool 3 og ned gennem Pool 4 og 5

 
     
     
 

Allerede i første kast havde Laurits kontakt med fisk og det forsatte gennem en time og tre kvarter; men efter 10 - 12 hug måtte Laurits bare erkende, at de ikke ville blive siddende på krogen. Hvad enten han brugte den ellers så sikre brun/orange kystwobler eller store orange eller røde rørfluer fisket som spinflue. Så der blev skiftet flittigt ud mellem de forskellige typer af agn i æskerne

 
     
 

Et kvarter før de to timers fiskeri på pressekortet udløb, kom Georgina Lomasney forbi og spurgte om han havde brugt den store grønne rørflue, som han meget ofte tidligere har fanget fisk på i Mörrum. Det havde han ikke og valgte at skifte.

Det blev et valg Laurits ikke fortrød. I tredje kast var der fast fisk og Laurits vidste fra første kontakt, at fisken var sikkert kroget og kunne derfor lægge maksimalt pres på fisken, så fighten blev kort, hvis fisken skulle genudsættes.

 
     
 

Men han havde undervurderet fisken gode kondition og måtte lade fisken gå ud igen tre gange før han med et sikkert greb om haleroden kunne lande havørreden.

Og ganske som Laurits havde forudset, så sad rørfluens lille dobbeltkrog så dybt begravet i ganen, at Laurits måtte have Georgina til at hente krogløsertangen der lå i rygsækken længere opstrøms.

 
     
  Med sine 88 cm var det en af premieredagens tre største havørreder, og selv om den blev genudsat var den i en flot kondition, når man tænker på at den havde stået oppe i åen siden gydningen i oktober/november.

 

 

 

 

 
     
 

Lørdag gentog Laurits næsten kunststykket. Her fangende han havørredhan på 87 cm på den grønne rørflue mindre end tyve meter nedstrøm fra det sted hvor hugget faldt om fredagen.

Igen var det den grønne rørflue fisket som spinflue, der gav fangsten.

 
     
 

Georgina Lomasney havde fået tildelt to timer på Pool 17 & 18 og valgte den nederste del af Pool 18, hvor hun tidligere havde taget gode fisk.

Fiskeriet var trægt, formodentlig på grund af et mindre omslag i vejret, men mens Laurtis var oppe ved bilen for at hente en anden spinneæske tog Georgina en lille fin havørred lige over målet som hun straks genudsatte.

 
     
 

Under indvejningen måtte personalet først hente en hæfteklammepistol, da der kun var plads til 12 ark på opslagstavlen og senere måtte de så over på kontoret for at hente flere ark til fangstrapporteringen, men begge handlinger blev udført under store smil og meget højt humør.

Premieredagens største ørred blev taget af Eberhardt Anneken  i Pool 2 på 90 cm og 7,54 kg. Denne ørred blev efterfulgt af to fisk på 88 cm begge taget af danskere.

 
     
 

Der var pænt med mange store laks og en hurtig optælling fortæller at der blev taget 8 – 10 laks over én meter. De to største var begge på 110 cm og blev taget Leif Nilsson, Värnamo og Kristian Söderström.

Der var 57 danskere der deltog på premieredagen, og mange fik meget fine fisk

 

Se bare de to nederste billeder på denne side

 
     
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk